Jezelf durven zijn door middel van alcohol

Ik ben nog steeds aan het nagenieten van het weekend in de kermistent. Een plek waar muziek, dansen, lachen, samen wat drinken, verbinding bracht. 


Jezelf durven laten zien door middel van alcohol

Terwijl ik rondkeek, viel me iets op dat me diep raakte; de transformatie van vrouwen onder invloed van alcohol. Als ze nuchter zijn, houden ze een deel van zichzelf verborgen. Ze durven niet volledig zichzelf te laten zien. Na een paar alcoholische drankjes veranderde dat. Ze durfden hun ware zelf te laten zien, waren vrijer, expressiever, vrouwelijker en eerlijker. 


Maskers

Dit heeft me aan het denken gezet. Wat zetten we toch veel maskers op gedurende de dag en ik werd me ook weer bewust van mijn eigen maskers. 


Deze is voor alle vrouwen die zich in bovenstaande herkennen;


Laat zien wie je werkelijk bent!

Wat zonde dat je niet altijd jezelf durft te laten zien. Laten zien wie je werkelijk bent. Je vrije en blije deel. Die soms spontaan wil lachen, een dansje wil doen, op de schommel wil zitten of gewoon even boos wil worden. Het eerlijke deel, die wil zeggen wat je van iets vindt. Het gevoelige deel, vertellen wat je geraakt heeft of gewoon even huilen.


Zet je masker af...

Probeer je masker eens af te zetten, je muur af te breken. Word jezelf bewust van welk deel je zo in bescherming neemt? Wat maakt jou kwetsbaar als je jezelf volledig laat zien? Waar ben je dan bang voor? Een masker draag je, een muur bouw je op, om een deel wat zo kwetsbaar voelt te beschermen. 


Jezelf volledig accepteren

Wat als je deze blokkades zou kunnen doorbreken? Je geen alcohol meer nodig zou hebben om je vrij te voelen. Dat je zelfvertrouwen voelt en jezelf volledig kan accepteren hoe je bent. 

Je eigen fundament stevig voelt! 


Geen angst meer over wat anderen over mij denken

Zie het eens voor je; als je elke dag jezelf durft te laten zien, wie je werkelijk bent. Niet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Jezelf niet meer beter voordoen. Dat je je vrij en vooral zeker voelt om te zeggen wat je voelt. Te doen waar je blij van wordt. Te zijn wie je bent. Zonder angst wat anderen ervan denken. 


Wat zou jou dat opleveren? Hoe zou jij je dan voelen? 


Daar is moed voor nodig!

Het afzetten van een masker en het tonen van je ware zelf is een van de meest uitdagende dingen die een persoon kan doen. Je hele leven heb je misschien al dit masker op. Dit heb je gedaan om je te beschermen tegen pijn, afwijzing en oordeel. Het masker kan je misschien een gevoel van veiligheid en controle geven. Tegelijkertijd beperken ze je ook in echt jezelf durven zijn. 


Het vereist ongelofelijk veel moed om dit masker af te zetten. Het betekent dat je je kwetsbaar moet opstellen, jezelf moet accepteren met alles wat je bent. Je gaat niet meer voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ook al je minpunten en angsten accepteren voor wat ze zijn. Kwetsbaar zijn is eng, omdat je je misschien wel blootstelt aan de mogelijkheid van afwijzing en kritiek. Maar het is ook de sleutel om meer verbinding met jezelf en anderen aan te gaan. Je niet meer eenzaam hoeven voelen. 


Echt moed hebben betekent niet dat je niet angstig bent. Het betekent toch stappen te zetten ondanks die angst. Het is jezelf toestemming geven om te laten zien wie je werkelijk bent. Het vraagt om verbinding met jezelf, uitspreken waar je behoefte aan hebt. Het is niet iets wat je zomaar even doet, het is lastig, moeilijk en soms verdrietig. Bedenk je wel dat elke stap een stap is om dichter bij jezelf en je hart te komen. Het is wel erg bevrijdend. Het gaat je veel opleveren, energie, kracht, blijdschap en het najagen van al je dromen. 


Wat levert het jezelf zijn op?

Als je echt jezelf bent, ben je authentiek en eerlijk. Je dwingt je angsten onder ogen te zien en te overwinnen. Je versterkt hiermee je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je leert jezelf accepteren en waarderen. 

Het dragen van een masker kost veel energie. Het levert dan ook veel energie op als je dit niet meer hoeft te doen. 

Het levert ook blijdschap, geluk en doen waar je echt gelukkig van wordt. 


Hoe doe ik dat dan?

Maar hoe doe je dat? Waar moet ik beginnen? Bedenk eens wat voor jou een eerste stap zou kunnen zijn.

De kracht van samen

Laten we samen deze weg bewandelen, de kracht van je ware zelf ontdekken en leren je hart volgen, zodat jij gaat doen waar je echt blij van wordt.


In oktober start ik een Verbindzaam-traject. In een kleine groep vrouwen zetten we onze maskers af, moedigen we elkaar aan om authentiek te zijn, onderzoeken we onze gevoelens en gaan we ontdekken waar jouw unieke kracht ligt. 

Het traject bestaat uit 6 avonden en we komen ongeveer eens per maand bij elkaar. Meer info? Stuur mij een bericht. 


Wil je liever individueel aan de slag? Ik heb weer ruimte om een coachtraject op te starten. Hierin zullen we kijken naar waar bij jou de blokkades liggen, welke patronen er zijn en hoe we deze samen kunnen doorbreken. Stuur me een bericht voor een vrijblijvende kennismaking.  

Praktijk locatie

Mijn praktijk zit in Eerbeek, Gelderland. Een kwartier rijden vanaf Arnhem en Apeldoorn. Eerbeek is gelegen middenin een bosrijk gebied op de mooie Veluwe.