Als alles een strijd voelt

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat alles om je heen een strijd lijkt te zijn. Een strijd in jezelf, een strijd met anderen, een strijd op werk. Het voelt alsof je constant aan het vechten bent. Maar tegen wie of wat? En belangrijker nog……. waarvoor? 

Strijd met vriendinnen

Soms voel je strijd met vriendinnen. Je voelt je niet begrepen, alsof ze niet echt snappen wat er in je omgaat. Misschien denken ze het te weten, maar jij voelt je vaak alleen in je gedachten en gevoelens. Je voelt je eenzaam. Het kan moeilijk zijn om je hierover uit te spreken naar je vriendinnen. Echt te vertellen wat en hoe jij je voelt. Lastig om je echt te laten zien, in alles wat je bent. Je bent bang, bang voor afwijzing of veroordeling. 

Strijd op het werk

Je voelt je niet gehoord en gewaardeerd. Alsof je constant moet vechten voor erkenning. Het is vermoeiend en kost je bakken met energie. Je hebt het gevoel tegen de stroom in te zwemmen, zonder echt vooruit te komen. 

Het begint met strijd in jezelf 

Je hebt gedachten over wat juist is, over wat goed voor jou is. Het botst met wat je echt leuk vindt en eigenlijk wil doen. Het is alsof er steeds een stemmetje in je hoofd zit en zegt; “dit is wat je zou moeten doen" terwijl een ander stemmetje schreeuwt “maar dit is wat je echt wil". 

Het is de strijd tussen wat je zelf graag wilt en wat  je denkt dat er van je verwacht wordt.

Wat als ik je vertel dat het oké is te voelen wat je voelt? 

Dat het oké is om jezelf te laten zien. Dat het oké is je ware gevoelens met anderen te delen. 


Het vraagt moed en lef om te gaan staan voor wat jij voelt. Het kan kwetsbaar zijn om het te delen. Zeker als je verwacht dat anderen je niet altijd begrijpen of het eens zijn met wat je zegt.


Ik heb gaandeweg geleerd dat als je uit je hart spreekt en dus je ware gevoelens vertelt, je wordt verstaan! 


Delen van gevoelens kan bevrijdend zijn

Er kan een last van je schouders vallen. Het kan ruimte geven. Het kan voor een goed gevoel zorgen. Je voelt je misschien nog steeds alleen, maar niet meer eenzaam. Je weet dat je het zelf moet oplossen en voelt de steun van anderen om je heen. 


Mijn ervaring is ook dat je verrast zult worden door steun en begrip. 

Durf jezelf uit te spreken

Durf je ware gevoelens te tonen en te delen met anderen. Het maakt niet uit of anderen het met je eens zijn of niet. Wat belangrijk is, is dat jij trouw blijft aan jezelf, aan wat jij voelt en wat jij nodig hebt. 

Praktijk locatie

Mijn praktijk zit in Eerbeek, Gelderland. Een kwartier rijden vanaf Arnhem en Apeldoorn. Eerbeek is gelegen middenin een bosrijk gebied op de mooie Veluwe.